dimarts, 10 de novembre del 2015

Envellim papers!!!

 

 Hola a tots, a vegades per construir llibretes necessito paper amb un aire antic… si, el que diuen ara "vintage"....  així que avui envellirem papers!...som-hi!!


   Què necessitem?

Papers blancs de tot tipus.
Sobres de cartes, restes de papers de llibretes, papers de magdalenes (no usats) blondes de pastisseria.
Tintes distress.
Aquarel·les.
Infusions, te, cafè....
Algun segell per estampar.
Sal.

   Comencem!!
…preparem tots els papers què volem envellir...


… podem tenyir el paper amb infusions o cafè… només cal preparar la infusió, l'afegim dins una safata i submergim el paper,… el color pot canviar segons la concentració d'infusió o cafè què fem servir… un cop ben impregnat, el deixem assecar damunt d'un paper absorbent...

…a part de submergir, també podem pintar amb un pinzell, per aconseguir diferents tons, o simplement esquitxar el paper i aconseguir algun regalim.
Proveu d'afegir sal quan el paper està humit, aconseguireu curiosos efectes… també podeu arrugar el paper, submergir-lo amb la infusió o cafè i l'efecte encara és més antic!!

…arrugat amb infusió...

… submergit amb cafè i afegim la sal...


… esquitxat amb cafè...
…una altra manera de tenyir el paper és utilitzant tintes distress, i, si no teniu tintes, cap problema!!... es pot fer amb les aquarel·les…
Treballem damunt d'una superfície de plàstic, o qualsevol superfície que no absorbeixi l'aigua...
… un cop tenim la tinta damunt del plàstic col·loquem el paper pressionant on ens interessi, i si cal, repetim l'operació...
a partir d'un paper de magdalena o una blonda de pastisseria…
podem aconseguir detalls per decorar...
… amb els papers humits, podem estampar utilitzant tintes a l'aigua… aconseguirem aquest efecte aigualit...

…I aquest és el resultat!!.. ja tenim els papers envellits, preparats per una nova llibreta.

 Avui hem tenyit amb colors neutres per aconseguir un efecte "vintage"… però, podeu fer servir altres colors més vius… cafès de colors no en trobarem, però, alguna infusió, segur què si… us animo a provar-ho!!!

Fins aviat!!!









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada